PočetnaUgostiteljske teme

Ugostiteljske teme

ПОЗИВ ЗА УГОСТИТЕЉЕ

Будите део уметничке баштине Новог Сада! Уколико сте угоститељ и имате у свом поседу уметничко дело (слику, графику, скулптуру, уметничку фотогафију, дизајн ентеријера) и мислите да је оно значајно за уметничку баштину Новог Сада, попуните формулар за пријаву дела.

Aleksandar Cimbal govori za UGONS u diskusiji na temu poreski tretman paušalaca i frilensera u Srbiji

U petak 17.11.2023. u organizaciji NALED-a, u Beogradu u hotelu Metropol Palas. održana je panel diskusija na kojoj je prisustvovao i predstavnik našeg udruženja Aleksandar Cimbal Tema je bila poreski tretman paušalaca i frilensera u Srbiji.

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Ove godine je 50 godina od kako je pica došla u Novi Sad

Milorad Stošljević, poznat kao Mile Pica je serijski preduzetnik i ugostitelj iz Novog Sada. Pre 50 godina je doneo picu, koju je video u Trstu, u Novi Sad i u ovaj deo tadašnje Jugoslavije.

SPECIJALISTICKI STAŽ U FRANCUSKOJ

Naime radi se o edukaciji kuvara u Francuskoj u trajanju od 10 dana.To je dodela takozvanih " MIŠELINOVIH ZVEZDICA" U nastavku vam prosleđujemo mail koji nam je upućen. Ukoliko ima zainteresovanih poterbno je da se javite udruženju kako bi vas povezali sa njima.

Izložba arhivskog materijala o Udruženju ugostitelja

Pregledom postojeće dokumentacije shvatili smo da postoji značajan prostor za dodatno istraživanje interesantne istorije ugostiteljskog udruživanja i otkrivanje priča koje oblikuju razvoj grada Novog Sada.

Pozivamo Vas na izložbu

Pozivamo Vas na izložbu povodom obeležavanja 90 godina Udruženja ugostitelja Novog Sada. 26.11.2022. u 14h, Atrijum IN - coffee and snack bar.

Vino u kuhinji

Petar Samardžija - Vino je veran prijatelj kuvara. Upotrebljeno s merom i znanjem ono nije pokvarilo nijednu đakoniju.

Vino i temperature serviranja

Petar Samardžija - Jedna od prvih stvari koju svaki ljubitelj vina mora da nauči jeste temperatura vina.

Poetika žeđi

Petar Samardžija - Vino je kulturno piće i sva pravila za uživanje u njemu imaju opravdan razlog svog postojanja.

Smanjite greške pri odabiru radnika

Na tuđim greškama se uči, a na svojim nauči. Odakle krenuti? Pre svega, kao i u svemu u životu, važno je da znamo šta tražimo.

Spasimo autohtone sorte grožđa

Nastavi li se taj trend uskoro će svet imati jedinstvenu vinsku kartu, kojom će se nuditi samo kabernei, merloi, pinoi, sovinjoni, šardonei i još nekoliko vina koja su u modi.

Novosadske kafane između dva svetska rata

U Novom Sadu se hotelsko - gostioničarska industrija naglo razvija nakon Prvog svetskog rata.

Menadžerski izazovi u ugostiteljskom objektu

Menadžeri treba na dnevnim i nedeljnim sastancima da razmatraju žalbe gostiju i shodno tome da vrše izvesne promene u radu.

Potpuni sklad jela i vina

Poslužujemo li tokom obroka više vrsta jela, na sto treba izneti najpre bela, zatim ružičasta i na kraju crvena vina.

Stare gostionice Dunavske ulice

Tekst je preuzet iz knjige “Novi Sad Kafanoligija i prostitucija” autora Zorana Kneževa.

Prodaja u ugostiteljskim objektima – edukacija nudi rešenje

Mnogi se boje prodaje smatrajući da će ih gosti odbiti, a ako se to desi onda to suviše lično doživljavaju. Autorka: doc dr Snježana Gagić

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB