ПОСТАНИТЕ ДЕО УМЕТНИЧКЕ БАШТИНЕ НОВОГ САДА

Прича и визија
О пројекту

Власници угоститељских објеката су деценијама откупљивали, добијали и излагали врхунска уметничка остварења не само новосадских уметника, већ и многих знаменитих ствараоца из целог света. Често су ова дела била уметников поклон угоститељу, а уистину намењена сваком госту да у њима ужива.

Како време пролази и генерације се смењују, свест о овим делима полако бледи. Уметничка дела којима су се угоститељи дичили, сада остају у сенци.

Приче о њима које чине историју, познате су ретким посетиоцима. Било би лепо да све ове пријатељске, искрене и топле приче добију опет своје место на мапи као разлог доласка гостију код одабраног угоститеља. 

Желимо да овом иницијативом проникнемо у спону угоститељства и културе која се традиционално негује. Употребом дигиталних алата учинићемо уметност лако доступну младим посетиоцима, вреднујући заједничко наслеђе великих уметника нашег града и угоститеља који су врхунску уметност поштовали и са поносом делили са грађанима.

Пројекат ,,Дигитализација уметничке баштине угоститељских објеката Новог Сада” реализује репрезентативно удружење угоститеља ,,УГОНС 1946” и бави се мапирањем  постојећих уметничких дела у угоститељским објектима у Новом Саду.

Пројекат подразумева прикупљање информација о значајним уметничким делима која се налазе у угоститељским објектима (ликовна дела, графике, уметничке фотографије, скулптуре…) или су део истих (дизајн ентеријера, архитектура) . Потом њихово документовање, а паралелно и креирање веб-апликације где ће прикупљени материјал бити јавно доступан у виду мапе уметничке баштине. Средство повезивања изложених дела са веб-апликацијом биће кју-ар кодови (QR code), а сарадња са релевантним установама културе и туризма допринеће повећању употребне вредности веб-апликације.

ПОВЕЖИТЕ ВАШ ЛОКАЛ СА АПЛИКАЦИЈОМ

ФОРМУЛАР
ПОПУЊАВАНЈЕМ ФОРМУЛАРА, МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ДА ВАШ ЛОКАЛ БУДЕ НА ЛИСТИ УМЕТНИЧКЕ БАШТИНЕ НОВОГ САДА.

ПРОЈЕКАТ СЕ ФИНАНСИРА УЗ ПОДРШКУ
ГРАДА НОВОГ САДА

мапа локала

ВЕБ-АПЛИКАЦИЈА

Surabaya

Indonežansko-kineski restoran Surabaya od 1994. godine kada je otvoren, svojim rafiniranim izborom jela i prelepo uređenim ambijentom, postao je prepoznatljivo mesto za sve one koji žele da sebi pruže nezaboravno uživanje.

Tegla bar

Slobodno možemo reći da je Tegla ime, a Bar prezime.  Spajamo ukusno i zdravo u prijatnom ambijentu svakog našeg lokala.  Upravo takav je i naš novootvoreni lokal u Novom Sadu u TC Mercator.