Ugostiteljski objekti mogu početi sa radom od 4. maja

Krizni štab za suzbijanje koronavirusa saopštio se da se od danas postepeno ublažavaju mere zaštite stanovništva od Covid-19, prenosi N1.

„Od 4. maja omogućava se, uz korišćene svih mera, i železnički i drusmki međugradski saobraćaj da se odvijaju. Istog dana se mogu otvoriti restorani i kafići, na otvorenom u baštama to je sasvim moguće uz poštovanje socijalne distance, a u zatvorenom mora biti tako urađeno da omogućava poštovanje svih preporuka“, istakao je epidemilog dr Branislav Tiodorović  na konferenciji za novinare u Beogradu.

Već od danas su otvorneni parkovi i šetališta, od 4. maja kreće gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu.

Od 8. maja mogu da počnu da rade i tržni centri. Vrtići počinju da rade 11. maja, i to za onu decu koju nema ko da čuva. Od 18. maja ponovo će biti omogućen avio saobraćaj uz sve mere zaštite, prenosi N1.

SourceN1

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB