Ponuda za izradu zidnih ormarića i kompleta za prvu pomoć

Poštovane kolege,

obratili su nam se iz preduzeća Project Pharmacy doo koji se bave prodajom zidnih ormarića i kompleta za pružanje prve pomoći.

Kako ste svi u obavezi da ih posedujete u svojim objektima ( a ukoliko ih još uvek nemate) šaljem vam njihovu ponudu 

Za sve informacije i dalji dogovor zovite na sledeći kontakt: Mirjana Vojinović, mob.064/8940603

Ukoliko se odlučite za kupovinu navedenih kompleta  molim vas da me obavezno obavestite jer je sa navedenim preduzećem dogovoreno da udruženje dobije benefit od prodaje tako da mogu imati evidenciju koliko kompleta je kupljeno. Hvala.

U daljem tekstu je ponuda:

Novi Pravilnik o načinu pružanja prve pomoći,vrsti sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na random mestu, načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći (“Sl. Glasnik RS br. 109/2016”) stupio je na snagu 07.01.2017. godine. Ovim Pravilnikompropisani su novi standardi kompleta za pružanje prve pomoći ,broj kompleta koje pravna lica moraju posedovati obzirom na broj zaposlenih , rokoviza usklađivanje sa novim Pravilnikom kao i kazne u slučaju nepoštovanja odredbi pravilnika.

Poslodavac je dužan da obezbedi po Pravilniku zidni ormarić ili prenosivu torbu za pružanje prve pomoći u svim radnim prostorijama i prostorimanamenjenim za rad na otvorenom I to:

  • 1 komplet prve pomoći do 20 zaposlenih REF:ZAT1. (sastav i ponuda u prilogu)
  • 2 kompleta prve pomoći od 21 do 100 zaposlenih
  • I dalje,na svakih sledećih 100 zaposlenih još po  jedan komplet prve pomoći.

2. Nezavisno od gore pomenutog Pravilnika, naosnovu Uredbe o obaveznim sredstvima i opremi za ličnu i kolektivnu zaštitu od elementarnih nepogoda i drugih nesreća(Sl.glasnik RS BR.3/2011 i 37/2015),Poslodavac je u obavezi da imaju u svakom pojedinačnom objektu u kojem obavljadelatnost i posebne komplete prve pomoći, radi pružanja zaštite u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Vrsta i broj ovih kompleta za vise od broja zaposlenih u pojedinačnom objektu:

  • Poslodavaci u čijem pojedinačnom objektu radi do 20 zaposlenih dužna su da imaju jedan komplet prve pomoći REF:ZAT5. (sastav i ponuda u prilogu)
  • Poslodavci koji imaju od 21 do 100 zaposlenih dužna su da pored navedenog tipa kompleta imaju i komplet prve pomoći REF:ZAT4; (sastav i ponuda u prilogu)
  • I dalje,nasvakih 200 zaposlenih još po jedan komplet REF:ZAT4.
  • Poštovanje predmetne Uredbe vrši Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije .

Osim toga, pomenutim Pravilnikom I Uredbom je takođe predviđena obaveza pravnih lica da prilikom upotrebe pojedinih komponenti iz kompleta (otvaranja kompleta prve pomoći) odmah izvrše dopunu istih.

Project Pharmacy doo u svojoj ponudi poseduje komplete (ormariće)prve pomoći usklađene sa standardima iz Pravilnika I Uredbekao ipojedinačne komponente (dopune kompleta prve pomoći).

U prilogu vam dostavljamo našu ponudu sa prezentacijom kataloga kompleta. Obezbetite svojim zaposlenima sredstva i opremu za bezbedan rad ,umanjite ili izbegnite moguće tragične posledice povreda na radu I plaćanjeVISOKIH zakonskih kazna.

Važno!

Project Pharmacy doo je NOSILAC DOZVOLE ZA TRGOVINU MEDICINSKIM SREDSTVIMA NA VELIKO KAO I NOSILAC UPISA U ALIMS-u. KUPOVINOM MEDICINSKIH SREDSTAVA OD NEOVLAŠĆENIH LICA IZLAŽETE SE KONTROLI NADLEŽNIH INSPEKCIJA ZBOG PRIBAVLJANJA MEDICINSKIH SREDSTAVA SUMNJIVOG KVALITETA.

Sa kojim se posledicama Poslodavac može suočiti usled nepostupanja po Pravilniku i Uredbi?Nepostupanjem po Pravilniku i Uredbi i neposedovanjem zidnih apoteka Poslodavac rizikuje da plati visoke zakonske kazne, koje se kreću od 800.000,00 do preko milion dinara!

Važno je znati:

Pri kupovini ormarića prve pomoći je veoma važno obratiti pažnju da je ormarić obeležen kao medicinsko sredstvo, dakle registrovan u Agenciji za lekove i medicinska sredstva. Ukoliko nema rešenje Agencije, iste zakonske kazne se primenjuju kao i kod neposedovanja ormarića za prvu pomoć.

Ministarstvo za rad Vrši kontrolu po Pravilniku, a Ministarstvo Unutrašnjih Poslova po Uredbi.

Pogledajte ponudu u prilogu.

PONUDA-Sheet1.pdf

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB