NSugostitelj Broj 8

SPECIJALIZOVANI MAGAZIN ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I KULTURU U NOVOM SADU

JAKO UDRUŽENJE JAKI UGOSTITELJI

Zamislite situaciju u kojoj kupujete za vaš ugostiteljski objekat sve potrepštine po najpovoljnijim cenama.

Dragan Stanojević
Dragan Stanojević

Zamislite situaciju kada Udruženje ugostitelja Novog Sada pregovara za vas kod velikih dobavljača o najboljim uslovima za novosadske ugostiteljske objekte. Zamislite situaciju kada vam piće za ugostiteljske objekte stiže sa diskontima koji su vam trenutno nezamislivi. Zamislite!
Verovatno vam sve ovo deluje kao nadrealna slika, u vremenu kada u Novom Sadu dva distributera pića drže monopol i podelili su grad po interesnim sferama. Pored njih postoji još nešto manjih distributera, čiji uticaj je minimalan, te pojedini distributeri koji dostavljaju namirnice u ugostiteljske objekte. Što se tiče raznih sitnica, a bez kojih ugostitelji ne mogu da rade – tu se svako dovija kako zna.
Možda bi se ova slika drastično promenila kadabi Udruženje ugostitelja Novog Sada iskoristilo svoj uticaj na članice, a kojih sada ima oko 250, te formiralo zajednički „front“ članica prema velikim dobavljačima i na taj način ih uslovilo da smanje cene i ponude razne olakšice, ali i marketinška davanja prema HORECA.
Ukoliko bi se ovako nešto desilo, odnosno ukoliko bi se iskoristila objektivna, ali ne realizovana, snaga novosadskih ugostitelja, okupljenih u Udruženje ugostitelja Novog Sada, pokrenula bi se lavina, a koja bi opet značajno uticala na pregovaračku snagu, niže cene, te svakako bolju i raznovrsniju ponudu novosadske HORECA.
Ko zna, možda je sazrelo vreme za jedan ovakav iskorak – možda su došli neki kvalitetni ljudi na čelo Udruženja ugostitelja Novog Sada, a koji široko razmišljaju i razumeju ugostiteljsku problematiku, te gledaju korak u napred i ne vode se isključivo svojim interesima, nego interesima novosadske HORECA, ali i interesima gostiju.

Dragan Stanojević, glavni i odgovorni urednik

NSugostitelj-08.pdf

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB