NSugostitelj Broj 7

SPECIJALIZOVANI MAGAZIN ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I KULTURU U NOVOM SADU

NOVI ZAKONI

Kao što smo najavili, u nekom od prethodnih brojeva, stigli su nam novi zakoni. Praksa je potvrdila da skoro svakog proleća dobijamo i nove propise.

Dragan Stanojević
Dragan Stanojević

Ovog proleća su doneta četiri nova zakona, odnosno pravilnika. U svakom narednom broju ćemo se pozabaviti jednim propisom i njegovom primenom u praksi, te se potruditi da ih razjasnimo, ali i da vam damo savet kako da ih praktično primenite. U prošlom broju NSugostitelja smo pisali o pravilniku o protivpožarnoj zaštiti ugostiteljskih objekata. U broju koji je pred vama probaćemo da vam pojasnimo Zakon o ugostiteljstvu. Nakon toga tema broja će biti Zakon o turizmu, a nakon Zakona o turizmu bavićemo se Zakonom o bezbednosti hrane.
Želja nam je da vas na ovaj način uputimo u tajne zakona, jer je njihova primena neophodna, a vi budite spremni da se malo više bavite papirologijom. Da sa proleća ne rastu samo zakoni, već i promet u ugostiteljskim objektima, svi to znamo, ali takođe znamo da se u isto vreme povećavaju i obaveze, pa, drage kolege, “zasučite rukave”.
Pored “ozbiljnih tema”, u broju koji je pred vama obradili smo turističku, ugostiteljsku i kulturnu ponudu našeg grada, ali i pisali o zanimljivom istorijatu Novog Sada, posetili neke interesantne ugostiteljske objekte, ali i probali neke delikatese sa oboda Fruške gore.

Dragan Stanojević, glavni i odgovorni urednik

NSugostitelj-07.pdf

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB