NSugostitelj Broj 7

SPECIJALIZOVANI MAGAZIN ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I KULTURU U NOVOM SADU

NOVI ZAKONI

Kao što smo najavili, u nekom od prethodnih brojeva, stigli su nam novi zakoni. Praksa je potvrdila da skoro svakog proleća dobijamo i nove propise.

Dragan Stanojević
Dragan Stanojević

Ovog proleća su doneta četiri nova zakona, odnosno pravilnika. U svakom narednom broju ćemo se pozabaviti jednim propisom i njegovom primenom u praksi, te se potruditi da ih razjasnimo, ali i da vam damo savet kako da ih praktično primenite. U prošlom broju NSugostitelja smo pisali o pravilniku o protivpožarnoj zaštiti ugostiteljskih objekata. U broju koji je pred vama probaćemo da vam pojasnimo Zakon o ugostiteljstvu. Nakon toga tema broja će biti Zakon o turizmu, a nakon Zakona o turizmu bavićemo se Zakonom o bezbednosti hrane.
Želja nam je da vas na ovaj način uputimo u tajne zakona, jer je njihova primena neophodna, a vi budite spremni da se malo više bavite papirologijom. Da sa proleća ne rastu samo zakoni, već i promet u ugostiteljskim objektima, svi to znamo, ali takođe znamo da se u isto vreme povećavaju i obaveze, pa, drage kolege, “zasučite rukave”.
Pored “ozbiljnih tema”, u broju koji je pred vama obradili smo turističku, ugostiteljsku i kulturnu ponudu našeg grada, ali i pisali o zanimljivom istorijatu Novog Sada, posetili neke interesantne ugostiteljske objekte, ali i probali neke delikatese sa oboda Fruške gore.

Dragan Stanojević, glavni i odgovorni urednik

NSugostitelj-07.pdf

Dan grada Novog Sada

Udruženje ugostitelja Novog Sada UGONS 1946 želi svim sugrađanima sretan Dan grada Novog Sada.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB