NSugostitelj Broj 6

SPECIJALIZOVANI MAGAZIN ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I KULTURU U NOVOM SADU

INTERESANTAN BROJ

Evo ulazimo u april, sa prolećem stigli su nam, osim prvih lasta i prvih sunčanih dana, novi izazovi za nas ugostitelje – donet je novi Zakon o ugostiteljstvu, izmenjen je Pravilnik o protivpožarnoj zaštiti i očekuje nas usvajanje novog Zakona o intelektualnoj svojini.

Dragan Stanojević
Dragan Stanojević

Sve su ovo veoma bitne izmene za nas, a koje smo godinama čekali, ali i vredno radili da bi zakoni i pravilnici bili donešeni. Sada sledi implementacija izmena pojedinih zakona i pravilnika. Sigurni smo da ovo neće ići brzo i jednostavno, no zakoni i pravilnici su prihvaćeni i to baš onako kako smo mi tražili. Pred nama su “domaći zadaci” koje moramo uspešno završiti.
Naš zadatak kao Udruženja ugostitelja Novog Sada je da vam pomognemo pri implementaciji, a u skladu sa tim u svakom od narednih brojeva magazina NSugostitelj osvrnućemo se na jedan od ovih novih “domaćih zadataka”. Uputićemo vas gde možete da se upoznate sa njima, a za sve detaljnije informacije Udruženje ugostitelja Novog Sada vam je na raspolaganju.
U broju koji je pred vama pisali smo o izmenama i dopunama zakona i pravilnika, ali smo se dotakli i mnogo drugih tema, a koje interesuju vlasnike ugostiteljskih objekata, ali i goste u ugostiteljskim objektima. U novom broju smo posetili desetak novosadskih ugostiteljskih objekata, bili smo na promociji jedne knjige o kafanama i jednog ugostiteljskog objekta, posetili smo jednu kraft pivaru, osvrnuli smo se na istoriju našeg grada i pisali o još mnogo interesantnih tema.

Dragan Stanojević, glavni i odgovorni urednik

NSugostitelj-06.pdf

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB