NSugostitelj Broj 6

SPECIJALIZOVANI MAGAZIN ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I KULTURU U NOVOM SADU

INTERESANTAN BROJ

Evo ulazimo u april, sa prolećem stigli su nam, osim prvih lasta i prvih sunčanih dana, novi izazovi za nas ugostitelje – donet je novi Zakon o ugostiteljstvu, izmenjen je Pravilnik o protivpožarnoj zaštiti i očekuje nas usvajanje novog Zakona o intelektualnoj svojini.

Dragan Stanojević
Dragan Stanojević

Sve su ovo veoma bitne izmene za nas, a koje smo godinama čekali, ali i vredno radili da bi zakoni i pravilnici bili donešeni. Sada sledi implementacija izmena pojedinih zakona i pravilnika. Sigurni smo da ovo neće ići brzo i jednostavno, no zakoni i pravilnici su prihvaćeni i to baš onako kako smo mi tražili. Pred nama su “domaći zadaci” koje moramo uspešno završiti.
Naš zadatak kao Udruženja ugostitelja Novog Sada je da vam pomognemo pri implementaciji, a u skladu sa tim u svakom od narednih brojeva magazina NSugostitelj osvrnućemo se na jedan od ovih novih “domaćih zadataka”. Uputićemo vas gde možete da se upoznate sa njima, a za sve detaljnije informacije Udruženje ugostitelja Novog Sada vam je na raspolaganju.
U broju koji je pred vama pisali smo o izmenama i dopunama zakona i pravilnika, ali smo se dotakli i mnogo drugih tema, a koje interesuju vlasnike ugostiteljskih objekata, ali i goste u ugostiteljskim objektima. U novom broju smo posetili desetak novosadskih ugostiteljskih objekata, bili smo na promociji jedne knjige o kafanama i jednog ugostiteljskog objekta, posetili smo jednu kraft pivaru, osvrnuli smo se na istoriju našeg grada i pisali o još mnogo interesantnih tema.

Dragan Stanojević, glavni i odgovorni urednik

NSugostitelj-06.pdf

Dan grada Novog Sada

Udruženje ugostitelja Novog Sada UGONS 1946 želi svim sugrađanima sretan Dan grada Novog Sada.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB