Plava frajla

Plava frajla

Adresa

Sutjeska 2, SPENS,
Novi Sad

Telefon

021/6613675

Email

restoran@plavafrajla.rs


Vojvođanski restoran Plava Frajla je vodeći restoran sa nacionalnom kuhinjom u Novom Sadu i okolini. U jelovniku Restorana nalazi se veliki izbor domaće kuhinje, oko 100 jela. Tu se mogu naći tradicinalna vojođanska jela, čuvena jela sa roštilja koja se spremaju na ćumuru, jela ispod sača,  a nisu nam strani ni riblji i lovački specijaliteti, zatim vruće lepinje i somuni iz naše pekare koja je u sklopu restorana. Za predjelo nudimo razne vrste pita, gibanica, sireva, a tu su in najraznovrsnije salate. Porcije su za pravog Lalu, a za frajlere i frajlice mogu da se prepolove. Svakom po ukusu i meri, onako fino, vojvođanski.

Duh trandicionalne kuhinje ponosno smo zaokružili ponudom najsvežijih namirnica, kao iz bakine bašte, domaćim lepinjama po tajnoj recepturi naših kuvara, i najfinijom domaćom voćnom rakijom, koju takođe predstavljamo kao našeg derana.

Nekada su poslatice deljene na veliki i mali kolač (ili buhtla), svetovski kolač, golubiji kolač, pletenice, kolač sa makom, orasima i sirom. Na nasem slatkom meniju naći ćete sve onve tradicionalne vojvođanske poslastice, pripremljene na način na koji su to nekada naše bake radile. Pravim sladokuscima preporučujemo finu pitu od borovnica sa kuglom sladoleda umesto šlaga, dok onima koji rađe biraju klasike rado nudimo orasnice i fino testo sa makom.

Karirani stolnjaci, rustični detalji smešteni u prijantom ambijentu i najfinija domaća jela podsetiće vas na prepoznatiliv  šarm Vojvodine, gde se nekad, a i sad, dobro jede.

Kapacitet restorana je 250 mesta, od toga 90 mesta u glavnoj sali (koja poseduje  i nepušacki deo), 90 mesta u zatvorenoj basti, i oko 70 mesta u letnjoj bašti koja je funkcionalna i leti i zimi. Naša vrata su Vam otvorena svakog radnog dana od ranog jutra do kasne večeri, a vikendima se uz prijatan zvuk vojvođanskih tambura družimo do kasno u noć.

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB