Формулар за пријаву уметничке баштине

ПОПУЊАВАНЈЕМ ФОРМУЛАРА, МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ДА ВАШ ЛОКАЛ БУДЕ НА ЛИСТИ УМЕТНИЧКЕ БАШТИНЕ НОВОГ САДА.

ПРИЈАВА
Прича и визија
О ПРОЈЕКТУ

Будите део уметничке баштине Новог Сада!

Уколико сте угоститељ и имате у свом поседу уметничко дело (слику, графику, скулптуру, уметничку фотогафију, дизајн ентеријера) и мислите да је оно значајно за уметничку баштину Новог Сада, попуните формулар за пријаву дела. 

Наш тим стручњака из струковних удружења ће размотрити предлог и контактирати вас. Уколико се установи да је дело део уметничке баштине, додаћемо ваш локал на мапу и обезбедити кју-ар кодове за ваш угоститељски објекат, како би посетиоци могли да се информишу о пројекту и уз вашу помоћ, потраже уметничко дело у вашем локалу. 

За сва питања, стојимо на располагању да помогнемо. Надамо се да ће ова збирка бити што потпунија и да ћемо заједно да негујемо традиционалну сарадњу угоститеља и уметника.

Власници угоститељских објеката су деценијама откупљивали, добијали и излагали врхунска уметничка остварења не само новосадских уметника, већ и многих знаменитих ствараоца из целог света. Често су ова дела била уметников поклон угоститељу, а уистину намењена сваком госту да у њима ужива.

Како време пролази и генерације се смењују, свест о овим делима полако бледи. Уметничка дела којима су се угоститељи дичили, сада остају у сенци.

Приче о њима које чине историју, познате су ретким посетиоцима. Било би лепо да све ове пријатељске, искрене и топле приче добију опет своје место на мапи као разлог доласка гостију код одабраног угоститеља. 

Желимо да овом иницијативом проникнемо у спону угоститељства и културе која се традиционално негује. Употребом дигиталних алата учинићемо уметност лако доступну младим посетиоцима, вреднујући заједничко наслеђе великих уметника нашег града и угоститеља који су врхунску уметност поштовали и са поносом делили са грађанима.

Пројекат ,,Дигитализација уметничке баштине угоститељских објеката Новог Сада” реализује репрезентативно удружење угоститеља ,,УГОНС 1946” и бави се мапирањем  постојећих уметничких дела у угоститељским објектима у Новом Саду.

Пројекат подразумева прикупљање информација о значајним уметничким делима која се налазе у угоститељским објектима (ликовна дела, графике, уметничке фотографије, скулптуре…) или су део истих (дизајн ентеријера, архитектура) . Потом њихово документовање, а паралелно и креирање веб-апликације где ће прикупљени материјал бити јавно доступан у виду мапе уметничке баштине. Средство повезивања изложених дела са веб-апликацијом биће кју-ар кодови (QR code), а сарадња са релевантним установама културе и туризма допринеће повећању употребне вредности веб-апликације.

ПОВЕЖИТЕ ВАШ ЛОКАЛ СА АПЛИКАЦИЈОМ

  ПРОЈЕКАТ СЕ ФИНАНСИРА УЗ ПОДРШКУ
  ГРАДА НОВОГ САДА

  МАПА ЛОКАЛА

  ПОСЛЕДЉИ ЛОКАЛИ...

  Tegla bar

  Tegla bar logo
  Slobodno možemo reći da je Tegla ime, a Bar prezime.  Spajamo ukusno i zdravo u prijatnom ambijentu svakog našeg lokala.  Upravo takav je i naš novootvoreni lokal u Novom Sadu u TC Mercator. 

  Surabaya

  Surabaya
  Indonežansko-kineski restoran Surabaya od 1994. godine kada je otvoren, svojim rafiniranim izborom jela i prelepo uređenim ambijentom, postao je prepoznatljivo mesto za sve one koji žele da sebi pruže nezaboravno uživanje.

  Adresa

  Bulevar Mihajla Pupina 6/V,
  Novi Sad

  Telefon

  021/553950

  Email

  ugons1946@gmail.com