Gradska odluka o zabrani okupljanja za ugostiteljske objekte

Gradonačelnik Novog Sada doneo je danas zvanični zaključak da su ugostiteljski objekti Novog Sada dužni da poštuju odluku o zabrani okupljanja koja je juče stupila na snagu, a koju je donela Vlada Republike Srbije. Podsetimo, odluka je stupila na snagu u cilju sprečavanja širenja koronavirusa (COVID-19). Prenosimo Zaključak u celosti.

Zaključak

  1. Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost ili pružaju ugostiteljsku uslugu dužni su da se pridržavaju radnog vremena utvrđenog Odlukom o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Grada Novog Sada (Službeni list Grada Novog Sadabr. 63/15, 59/16 i 32/17), odnosno rešenjem o produženom radnom vremenu koje je donetu u skladu sa članom o8 navedene Odluke.
  2. Privredni subjekti iz tačke 1 ovog zaključka dužni su da postupaju u skladu sa Odlukom o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama radi sprovođenja mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, koju je donela Vlada Republike Srbije 11.03.2020. godine, a koja je stupila na snagu 12.03.2020. godine. Pod javnim okupljanjem smatra se okupljanje u jednoj zatvorenoj prostoriji sa više od 100 ljudi.
  3. Nadzor i kontrolu nad sprovođenjem ovog zaključka obavljaće Gradska uprava za inspekcijske poslove.

Ove godine je 50 godina od kako je pica došla u...

Milorad Stošljević, poznat kao Mile Pica je serijski preduzetnik i ugostitelj iz Novog Sada. Pre 50 godina je doneo picu, koju je video u Trstu, u Novi Sad i u ovaj deo tadašnje Jugoslavije.

Dan grada Novog Sada

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB