Prvi dan rada ugostiteljskih objekata u Novom Sadu

Većina novosadskih ugostitelja danas, 4. maja je posle pauze od oko osam nedelja, ponovo počela sa radom i za sada se poštuju preporuke epidemiologa o socijalnom distanciranju, zaštitnoj opremi i druge mere, piše 021.

U Udruženju ugostitelja Novog Sada za 021.rs navode da je prema njihovim podacima oko 70 odsto ugostitelja počelo da radi, dok će 30 odsto čekati još nekoliko dana, a uglavnom su u pitanju restorani i noćni klubovi.

Predsednik Udruženja Dragan Stanojević kaže za 021.rs da gosti uglavnom idu u bašte lokala i da su očekivanja da će u narednom periodu mušterije gledati da mahom napolju sede, a da će biti manje onih koji će ulaziti u unutrašnjost lokala.

„Neki restorani, kao i svi noćni klubovi, čekaju da se ukine policijski čas, odnosno da u ovaj četvrtak ili sledeći ponedeljak počnu sa radom. Noćni klubovi će mahom čekati dok se ne dozvoli veći broj ljudi po kvadraturi“, kaže naš sagovornik.

Stanojević za 021.rs navodi da komunalna milicija i inspekcija od jutros obilaze lokale i kontrolišu da li se poštuju preporuke epidemiologa. On objašnjava da mnogi lokali koji imaju bašte nisu pomerali stolove, nego su samo posebno označili one za kojima ne može da se sedi, a i zaposleni paze da gosti ne budu preblizu i upozoravaju ih.

Reporteri 021.rs su obišli centar Novog Sada i većina bašti ugostiteljskih objekata je radilo, dok unutra uglavnom nije bilo mušterija. Mada se u nekim lokalima primetno pazilo da bude distanca među gostima, bilo je i kafića u kojima to nije bio slučaj.

U nekim lokalima je na stolovima ili kod osoblja bilo gelova i drugih sredstava za dezinfekciju ruku, dok na pojedinim ulazima nije bilo ni dezobarijera.

Takođe, maske su nosili kelneri i drugo osoblje, dok građani ovaj deo zaštitne opreme uglavnom nisu imali, što se odnosi i na one koji su sedeli u kafićima i na one koji su šetali.

Mnogi drugi mediji su takođe preneli podatke Udruženja o radu ugostiteljskih objekata.

Source021

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB