Promocija novog broja književnog časopisa „Beleške“ u CK13

17. februar 2022.

Promocija novog broja književnog časopisa „Beleške“ održaće se u četvrtak, 17. februara, u Omladinskom centru CK13.

Jedan od glavnih ciljeva časopisa jeste da objedini i uveže sve književne programe koji se tokom godine dešavaju u Omladinskom centru CK13, ali i da pruži uvid u savremenu književnu scenu na nešto drugačiji način od uobičajenog.

Časopis je besplatan, a prvi broj izašao je prošle godine u ovo vreme i plan je da nastavi da izlazi kao godišnjak.
 
Promocija počinje u 18 časova.
 
 

Književna 2021. godina u CK13 započeta je online razgovorom sa književnicom Lanom Bastašić, o njenoj novoj zbirci priča, čiji prikaz možete čitati u ovom broju časopisa, pored prikaza romana „Otkako sam kupila labuda“ Tanje Stupar Trifunović i zbirke priča „Srneća leđa“ Ane Marije Grbić, kao i zbirke poezija „Femicid“ Dragane Mladenović.      U ovom broju ćete imati priliku da pročitate prevod jedne kratke priče sa mađarskog jezika, intervju sa pesnikinjom Ognjenkom Lakićević, a tu su i prozni i poetski tekstovi sa radionica kreativnog pisanja koje se svake jeseni održavaju u Crnoj kući.   Uredništvo časopisa čine Đorđe Majstorović, Sanja Pavlović i Svetlana Savić.

Izvor021.rs

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB