Program posvećen porodici Karlavaris u Prometeju

22. februar 2022.

Prateći program posvećen porodici Karlavaris, u okviru izložbe „Dnevnici seoba – zapisi o novosadskim porodicama“, održaće se u utorak, 22. februara, u galeriji Prometej.

Kroz izložbu zainteresovani imaju priliku da se upoznaju sa četiri novosadske porodice, a time ujedno i da čuju priču o Novom Sadu ispričanu na jedan drugačiji način.

Osnovni cilj izložbe „Dnevnici seoba – zapisi o novosadskim porodicama“ jeste da se sačuvaju za budućnost dragoceni podaci o novosadskim porodicama, koje su iznedrile uvažene članove lokalne zajednice, koji su često izlazili iz tih okvira. Značajan segment, na kojem istraživanje počiva, jeste korišćenje građe iz privatnih, porodičnih zbirki, najčešće brižljivo čuvanih i daleko od očiju šire javnosti.O porodici Karlavaris razgovaraće nekadašnji gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović, prof. Ivan Karlavaris, autorka izložbe dr Gordana Petković, te direktor Izdavačke kuće „Prometej“ Zoran Kolundžija. 

Program će se održati u utorak, 22. februara, u 18 časova, u galeriji „Prometej“ (Svetozara Miletića 16).

Izvor021.rs

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB