Predstava po motivima „Dnevnika Ane Frank“ u KCNS

19. februar 2022.

U subotu, 19. februara, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada igra se predstava „Ana“, koja je rađena u saradnji KCNS i Teatra mladih „Mišolovka“.

Predstava se izvodi od 17h i od 19 časova. 
Cena ulaznice je 200 dinara.

Predstava je rađena po motivima knjige „Dnevnik Ane Frank“ koja se nalazi u obaveznoj lektiri za decu osnovnoškolskog uzrasta, a glumci u predstavi, polaznici radionica „Mišolovke“, upravo su vršnjaci ove jevrejske heroine i mlade autorke jednog od najpotresnijih svedočenja o stradanju jevrejskog naroda u Drugom svetskom ratu.

O predstavi:

„Predstava je koncipirana tako da je može gledati neveliki broj gledalaca koji su zajedno sa glumcima u prostoru iz knjige – tavanu. Kostim je takav da možete pomisliti da su to ljudi iz ovog vremena ali i iz 1942. godine. Jer, potpuno je svejedno. Ono što se dogodilo devojčici koja se zove Ana Frank, vrlo je verovatno, događa se i u ovom trenutku, nekoj drugoj devojčici, ma kako se ona zvala. Zbog toga se naša predstava zove Ana – za sve one bezimene devojčice i dečake koji pate, koji su progonjeni, baš u ovom trenutku, a niko to ni ne zna. Niti im, nažalost, možemo pomoći.Ipak, ekipa koja je učestvovala u radu na ovoj predstavi je u ovom procesu senzibilisana da ima empatiju. Oni su kroz dramski i pozorišni rad ‘preživeli’ nešto što nikada nisu doživeli, niti su o tome razmišljali. U tome je lepota pozorišta. Ono vam može darovati katarzu. Jednog dana kada glumci odrastu, kada budu na odgovornim mestima kao donosioci odluka, ta empatija će pomoći da se svet makar za milimetar pomeri na neko bolje mesto. U to sam apsolutno siguran.“

Izvor021.rs

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB