Nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra sutra počinje Nomus u Sinagogi

1. oktobar - 1. novembar 2021.

Međunarodni festival umetničke muzike „Nomus 2021“ počinje sutra, 21. oktobra nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Sinagogi. Orkestrom diriguje Aleksandar Marković, a solista na violini je Roman Simović.

Događaj počinje u 20 časova koncertom za violinu i orkestar br.1 u D-duru Sergeja Prokofjeva, nakon čega se izvodi Štrausov „Život junaka“.

Maestro Aleksandar Marković raspolaže širokim simfonijskim i operskim repertoarom u stilskom opsegu od klasicističkih i romantičarskih, pa do najsavremenijh kompozicija. Vrhunska dostignuća postigao je kao muzički direktor Opere „North“ u Lidsu i Filharmonije iz Brna i kao šef-dirigent operskog ansambla Tirolskog državnog teatra u Insbruku. Od sezone 2021/2022 maestro Marković postaje šef-dirigent našeg Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Roman Simović, jedan je od najboljih violinista današnjice čije interpetacije oblikuju izuzetna muzikalnost i briljantna virtuoznost. Njegova solo karijera je u neprekidnom usponu. Sarađuje s najvećim imenima svetske scene među kojima su Leonidas Kavakos, Evgenije Kisin, Judža Vang, Miša Majski, Itamar Golan, Julijan Rahlin, Vadim Rijepin, Šlomo Minc, Gotje Kapison, Žanin Jansen, Simon Trpčevski. Radi kao gost-profesor na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu i redovno drži majstorske radionice širom Evrope i sveta.

Ulaznica za ovaj koncert je ostalo vrlo malo i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i na dan koncerta od 18 čsova do početka programa u holu Sinagoge.

Nomus će trajati do 28. oktobra.

Izvor: 021.rs

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB