Januar u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

januar 2021.

IZLOŽBE

Izložba
MNOGO JAK LOGO ZNAK
Projekat „Muzej mladih“
Od 13. januara 2021. godine
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Jubilarna 2021. godina u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog će od 13. januara započeti izložbom „Mnogo jak logo znak“, nastalom u saradnji sa Školom za dizajn „Bogdan Šuput“. Realizovana u okviru projekta „Muzej mladih“, izložba se bavi istraživanjem savremenog dizajna na temu rešenja logotipa za programe muzeja povodom obeležavanja dva jubileja u 2021. godini: šezdeset godina od otvaranja muzeja za javnost i pedeset godina postojanja Memorijala umetnika. Odabrani radovi učenika Škole „Bogdan Šuput“, kao i logotipi nastali tokom priprema za izložbu „Mnogo jak logo znak“, biće korišteni kao prepoznatljiv vizual jubileja na promotivnom materijalu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za 2021. godinu.

Publikacija i izazov
U SUSRET ROĐENDANU
Januar 2021. godine
Rukovodilac projekta: Milica Orlović Čobanov, viši kustos

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog najmlađoj publici će biti dostupni zadaci iz publikacije „U susret rođendanu“. Uz pomoć pitalica, rebusa i ukrštenica, u Spomen-zbirci ili kod kuće, deca će moći da otkrivaju zanimljiv svet zbirke koju je Pavle Beljanski poklonio Novom Sadu. Saznanja o kolekcionaru i njegovoj kolekciji umetničkih dela na taj način postaju još dostupnija najmlađim posetiocima, te podstiču njihovu radoznalost i motivisanost za dalja istraživanja. Zadaci koji će biti ponuđeni deci predstavljaće u isto vreme i izazov za priključivanje proslavi šezdeset godina od otvaranja muzeja. Svaki rad na temu sakupljanja poklonjen „čika Paji“, ujedno je i ulaznica za rođendansku žurku zakazanu za leto 2021. godine.

  • Poštujući nove epidemiološke mere, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog će biti otvorena od srede do nedelje od 10 do 18 časova, četvrtkom od 13 do 21 čas. Ulaz četvrtkom za publiku je besplatan, uz poštovanje ograničenja broja posetilaca.

** Spomen-zbirka Pavla Beljanskog zadržava pravo izmene ili odlaganja najavljene programske šeme, u skladu s propisanim merama i trenutnom epidemiološkom situacijom.

*** Pratite nas i na muzejskom sajtu www.beljanskimuseum.rs, kao i na društvenim mrežama Instagram i Facebook i YouTube kanalu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

NSugostitelj Broj 10

NSugostitelj Broj 10

Instagram

1,777FanovaLajkuj

Prijava događaja

Novo na UGONS vebsajtu!
Brzo i jednostavno do promocije na vebsajtu i društvenim mrežama.
Prijavite događaj direkto putem formulara.