Green.net

Green.net

Adresa

Novosadskog sajma 11,
Novi Sad

Telefon

065/4646383


Iako osnovan 2008, tradicija Green.net-a u Novom Sadu seže od kraja 80-ih godina kada prva generacija ugostitelja porodice Šamborant odlazi u Italiju u potragu za neotkrivenim tajnama pizza-majstora. Nastanivši se na jugu Sicilije, u malom selu Levarano u okrugu Leče, imali su dragocenu priliku da uče od i rade sa tadašnjim vicešampionom pizza-majstorstva Fernandom Miom.

Provevši nekoliko godina na Siciliji, naporno i neumoljivo su radili na usavršavanju svog zanata. Beležeći svaki detalj i poigravajući se sa svakom kombinacijom ukusa, i sami su postali pizza-majstori.   

Odlukom da staru recepturu zasnovanu na filozofiji Mediterana obogate duhom Balkana, vraćaju se u rodne krajeve krajem 80-ih godina i osnivaju pizzeriju u Vršcu.

Kao što to biva sa svakim istinski vrednim receptom, i ovaj se preneo s kolena na koleno. Inspirisana tradicijom i ukusima Italije, i sledeća generacija porodice Šamborant polazi putem ugostiteljstva – ovoga puta u Novom Sadu.

Green.net smešten je u ulici Novosadskog Sajma 11. U malom ambijentu naići ćete na ljubazno osoblje čije pore odišu strašću prema kulinarstvu. Raznovrsnog menija i domaćinskog duha, ovaj restoran nudi ukuse italijanske i domaće kuhinje, ali i dalje preporučujemo da najviše pažnje poklonite veštim rukama porodice ugostitelja Šamborant i najpre probate pizzu po, kroz generacije, unapređenom receptu italijanskih majstora.

Celokupni meni možete pogledati na Green.net-ov profilu na web-stranici štaima.rs, a o kvalitetu hrane i usluge neka prosudi Vaš prvi zalogaj.

Ove godine je 50 godina od kako je pica došla u...

Milorad Stošljević, poznat kao Mile Pica je serijski preduzetnik i ugostitelj iz Novog Sada. Pre 50 godina je doneo picu, koju je video u Trstu, u Novi Sad i u ovaj deo tadašnje Jugoslavije.

Dan grada Novog Sada

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB