Regionalna privredna komora Novi Sad

Regionalna privredna komora Novi Sad

Prva komora u Novom Sadu bila je Trgovačko-zanatska komora konstituisana 1. februara 1919. godine u Svečanoj sali Matice srpske, na sednici izabranih predstavnika trgovaca i zanatlija Bač-bodroške županije. Iste godine, industrijalci su obrazovali Udruženje industrijalaca, kao svoju strukovnu organizaciju, koja je samostalno delovala sve do 1926. godine kada je pristupila komori, i od tada se zvala Trgovačko-industrijska i zanatska komora u Novom Sadu.

Regionalna privredna komora Novi Sad osnovana je potpisivanjem Samoupravnog sporazuma o udruživanju u Regionalnu privrednu komoru Novi Sad 9. juna 1975. godine.

Danas Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga (RPK Novi Sad), kao organizacioni deo Privredne komore Srbije, pokriva područje Grada Novog Sada i 11 opština Južnobačkog upravnog okruga: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Vrbas i Žabalj.

Vebsajt: https://novi-sad.pks.rs

Adresa

Narodnog fronta 10,
Novi Sad

Telefon

021/4802088

Email

office.novisad@pks.rs

Ove godine je 50 godina od kako je pica došla u...

Milorad Stošljević, poznat kao Mile Pica je serijski preduzetnik i ugostitelj iz Novog Sada. Pre 50 godina je doneo picu, koju je video u Trstu, u Novi Sad i u ovaj deo tadašnje Jugoslavije.

Dan grada Novog Sada

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB