Regionalna privredna komora Novi Sad

Regionalna privredna komora Novi Sad

Prva komora u Novom Sadu bila je Trgovačko-zanatska komora konstituisana 1. februara 1919. godine u Svečanoj sali Matice srpske, na sednici izabranih predstavnika trgovaca i zanatlija Bač-bodroške županije. Iste godine, industrijalci su obrazovali Udruženje industrijalaca, kao svoju strukovnu organizaciju, koja je samostalno delovala sve do 1926. godine kada je pristupila komori, i od tada se zvala Trgovačko-industrijska i zanatska komora u Novom Sadu.

Regionalna privredna komora Novi Sad osnovana je potpisivanjem Samoupravnog sporazuma o udruživanju u Regionalnu privrednu komoru Novi Sad 9. juna 1975. godine.

Danas Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga (RPK Novi Sad), kao organizacioni deo Privredne komore Srbije, pokriva područje Grada Novog Sada i 11 opština Južnobačkog upravnog okruga: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Vrbas i Žabalj.

Vebsajt: https://novi-sad.pks.rs

Adresa

Narodnog fronta 10,
Novi Sad

Telefon

021/4802088

Email

office.novisad@pks.rs

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB