Doček Pravoslavne Nove godine – onlajn

13.01.2021.

Četiri decenije uspešnog rada upravo u okviru Dočeka obeležiće dva velika imena srpske muzičke scene, klasike i roka – Stefan Milenković i Električni orgazam. Čuveni violinista prvi će održati koncert u novoj Gradskoj koncertnoj dvorani, čime će označiti njen početak rada. Vrhunski rok zvuk u okviru Dočeka donose legende novog talasa –  Električni orgazam i jedna od najvećih nada srpske rok scene, Buč Kesidi. I dok će Električni orgazam proslaviti svoj 40. rođendan otvarajući revitalizovanu Fabriku, kultno mesto na Velikom Limanu, nastupom momaka iz benda Buč Kesidi najavljuje se početak obnove Čeličane, budućeg prostora za razvoj savremenog stvaralaštva u Novom Sadu.

Nove prostore za kulturu na Velikom Limanu – Biro, Skladište i Kulturnu stanicu OPENS, kao i Kulturnu stanicu Barka na Klisi, publici će kroz svoj plesni performans predstaviti novosadska koreografkinja Staša Kukić. Posle tri decenije uspešnih nastupa širom sveta u Kulturnoj stanici Svilara nastupiće jedan od  najboljih srpskih horova pravoslavne muzike „Sveti Stefan Dečanski”. Kulturna stanica Eđšeg predstaviće se publici onlajn kroz nastupe sjajnih Novosađanki – Lane Zorjan, virtuoza na violini i Agote Vitkai Kučere, operske umetnice čarobnog glasa.

Kroz nastupe vrsnih novosadskih muzičara publici će se onlajn predstaviti prostori za kulturu nadomak Novog Sada, u Rumenki i Bukovcu. Džezva & Džezvica džez bend, koji donosi „world music“ zvuk nastupiće u KS Rumenka, dok će nastup Novosadskog gudačkog kvinteta biti održan u KS Bukovac.

U toku priprema Novog Sada za godinu titule, novo ruho enterijera i eksterijera dobilo je i Novosadsko pozorište, gde će nastupiti srpski reper Filip Arsenijević, poznatiji kao „Surreal“. Doček je kao i svake godine poseban program posvetio i najmlađima, stoga će u Kulturnom centru Novog Sada Udruženje umetnika „Visoko C” izvesti Operu za decu, koja će takođe biti dostupna onlajn.

Događaj možete pratiti putem onlajn platforme: https://visitns.rs

The post Doček Pravoslavne Nove godine – onlajn appeared first on TONS.

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“

Udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine organizuje Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji će se održati u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 28. oktobra.

Instagram

IZDVAJAMO

SFERA Otirači
Vranac termo rolneVranac termo rolne
Basta prometBasta promet
MIBMIB